Allikmaa: ma olin sunnitud selle sammu lõpuks astuma

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa.
ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa. Foto: SCANPIX

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul oli Marko Kaljuveeril sporditoimetuse juhina palju tugevaid omadusi, ent samas tegi ta asju mis pole ERRile tervikuna kasuks tulnud ning just seetõttu oli ta sunnitud Kaljuveeri sporditoimetuse juhi kohalt vabastama.

Allikmaa rääkis Kuku Raadio saates «Nädala Tegija», et ta on juba aastaid püüdnud  rahvusringhäälingus koos hoida meeskonda, sealhulgas rahvusringhäälingu toimetuste ja nende juhte ja muid võtmeisikuid. «Tegelikult olen ma kaalunud ainult ühe võtmeisiku, sporditoimetuse juhataja vahetust ikka aastaid. Võib-olla on kõige suurim viga üldse olnud see, et juhi vahetus on liiga hilja peale jäänud,» ütles Allikmaa.

Üks põhjus, miks see vahetus on nii hilja peale jäänud, on Allikmaa sõnul see, et Kaljuveeri näol on tegemist väga mitmekülgse inimesega: üheltpoolt on ta väga tugev mänedžer, kellel on palju tugevusi, ent teisalt on ta mitte nii hea suhtekorraldajana teinud asju, mis pole ERRile tervikuna kasuks tulnud.

Allikmaa tõdes, et ta aimas ette, et Kaljuveeril on majas tugev toetus ja töölepingu lõpetamine ei lähe väga kergelt ning sellele järgnevad väljaastumised ja kaitsekõned. «Kui ma tahan enda vastu ausaks jääda ja kui ma tahan pikas perspektiivis rahvusringhäälingu peale mõelda, et rahvusringhäälingul läheks hästi, siis ma olin sunnitud selle sammu lõpuks astuma. Ma ei saanud siin lõputult venitada,» lisas ta.

Võib-olla on kõige suurim viga üldse olnud see, et juhi vahetus on liiga hilja peale jäänud.

Allikmaa sõnul on tema ja Kaljuveeri vahel olnud suur konfliktikoht jalgpalli eelisarendamine, mis jätab teised spordialaliidud tagaplaanile. «Tema on püüdnud vältida või tagasi tõrjuda terve rida neid alasid, kus ei ole seda suurt vaatajahuvi taga. Aga rahvusringhäälingu ülesanne ei ole, ma veel kord kordan, mitte ainult vaatajanumbrite tagaajamine, vaid rahvusringhäälingu ülesanne on ka nende spordialade, kus see vaatajahuvi ei ole väga suur, edendamine, nende toetamine, ja igaljuhul eetris mängude näitamine on selle ala huvides ja selle ala toetamine,» selgitas Allikmaa.

Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa teatas teisipäeval, et on otsustanud lõpetada töösuhte sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeriga. Samal päeval teatas ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg rahvusringhäälingu nõukogule, et tahab 1. juunist omal soovil juhatuse liikme kohalt lahkuda.

Seejärel koostasid ERRi töötajad ringhäälingu nõukogule kaks kirja, milles avaldavad pahameelt Kaljuveeri ametist vabastamise ja Tombergi lahkumise üle ning paluvad tekkinud sisepingeid analüüsida. Sporditoimetus teatab oma kirjas, et ei pea võimalikuks koostöö jätkamist ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaaga, kes Kaljuveeri ametist vabastada otsustas. Ringhäälingunõukogu hakkab kirjade sisu arutama järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles