Herkel plaanib Vabaerakonna asutada sügisel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Andres Haabu / Postimees

Uue parempoolse erakonna asutamisega ametis olev Andres Herkel ütles, et partei registreerimiseni on plaanis jõuda sügisel.

«Erakonna asutamisest on juttu olnud vaatega sügisesse,» ütles ta. Partei algatusrühmaga on praegu liitunud üle 160 inimese, erakonna registreerimiseks on vaja 500 liiget.

«See vajalik arv inimesi kas tuleb või ei tule, ma arvan, et põhimõtteliselt on see saavutatav ja me ei ole seda ka praegu forsseerinud,» ütles Herkel. Tema sõnul käis palju uusi huvilisi näiteks eile peetud uue erakonna visioonikonverentsil.

«See tähendab, et huvi on suur, aga Eesti inimene kaalub ja mõtleb, enne kui ta selliseid otsuseid teeb ja samme astub. Inimestele tundub, et järgmised riigikogu valimised on päris kaugel, aga poliitika köögipoolt tundes arvan ma, et nad on võrdlemisi lähedal,» rääkis Herkel.

«Hinnangud on selles osas erinevad, aga kui rääkida kontaktsetest rühmadest meie ümber, siis neid ikka on ja sellele oli osati pühendatud ka konverentsi paneeldiskussioon sel teemal, kuidas muuta ühiskonda ja mõjutada poliitikat. Seal ei osalenud sugugi mitte ainult meiega ühinenud inimesed. Arusaam vaba platvormi loomisest kehtib ja ma usun küll, et see asi elavneb riigikogu valimiste lähenedes,» kirjeldas ta.

Kas sügisel parteid registreerides märtsis toimuvatele riigikogu valimistele hiljaks ei jääda? «Uutel jõududel oht hilineda muidugi on ja küsimus ongi selles hinnangus – ma näen praegu, et inimesed vaatavad võib-olla hetkeks Euroopa Parlamendi valimistele, kus me organiseeritud moel ei osale, see ei ole meie eesmärk – ja selle järel hakatakse otsima neid järgmisi käike,» ennustas Herkel. «Minu jaoks tundub see tempo suhteliselt kiire, aga kui vaadata inimest, kes mõtleb küll poliitiliselt, aga ei mõtle igapäevategevuslikus kontekstis, siis tema jaoks tundub olevat veel aega. Nende kahe vahel me loodame tasakaalu saavutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles