Kõrsikud trumpasid kõik üle

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Kuldset Plaati võitnud Kõrsikud auhinnagalal.
Kolm Kuldset Plaati võitnud Kõrsikud auhinnagalal. Foto: kuldneplaat.ee

Neljapäeva õhtul anti Tallinnas Kadrioru lossis toimunud pidulikulauhinnatseremoonial Kuldne Plaat 2014 üle tänavused popmuusikaauhinnad. Võidukate seast võidukaim oli ansambel Kõrsikud, kes sai kolm auhinda. Kõrsikuid tunnustati aasta ansambli ja Apollo raamatupoe edukaima artisti tiitliga, nende album «Sinu südames» nimetati aasta albumiks.

Alates 1998. aastast välja antava muusikaauhinna Kuldne Plaat võitjad selguvad Eesti Esitajate Liidu, Eesti Autorite Ühingu ja NCB Eesti faktiandmete põhjal, tunnustatakse artiste, kelle lugusid on enim kuulatud, plaate ostetud, raadiost küsitud ja legaalselt alla laaditud.

Auhinnatseremoonial anti üle aasta popmuusikaauhinnad üheteistkümnes põhikategoorias ja kolm eriauhinda. Galal esinesid Grete Paia ja Silver Sepp, kes noppisid ka ise kumbki ühe tiitli, vastavalt aasta artist internetis ja aasta uustulnuk. Sepp, kes galal kogu publiku üheskoos laulma pani, märkis, et tiitel on oluline tunnustus ning ka märk sellest, et regilaul ja pärimusmuusika on eesti muusikaelus endiselt tähtsal kohal. Kui aasta naisartisti tiitli vääriliseks arvatud Birgit Õigemeel ei ole ehk üllatav valik, siis meesartisti tiitli pälvinud Toivo Asmeri nime väljakuulutamine oli suur üllatus ka mehele endale. Asmer nimetab võidetud tiitlit võimsaks saavutuseks. «Et minu lugu on kõigi maakondlike raadiojaamade tulemuste liitmisel raadiotest kõige rohkem soovitud, on väga suur üllatus,» märgib Asmer, kelle võitu andsidki suure panuse just raadiokuulajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles