Erikooli tüdruk võib olla naabriplika

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagvere erikooli tüdrukute tubades elatakse mitmekesi ja akendest, isegi teiselt korruselt, on mõnigi kord alla hüpatud ja põgenetud.
Kaagvere erikooli tüdrukute tubades elatakse mitmekesi ja akendest, isegi teiselt korruselt, on mõnigi kord alla hüpatud ja põgenetud. Foto: Liis Treimann

Kohtume 14-aastase Kaisaga (nimi muudetud – toim) ühel pimedal õhtul Tallinna bussijaamas. Ta on koos oma sõpradega. Kenad lapsed, tavalised teismelised, suhtlevad viisakalt, vaid veidi väsinud olekuga.

Kaisa on just niisugune, nagu võiks kujutada ette viitele õppinud tüdrukut. Raske uskuda, et tema elu on viimasel aastal pea peale pöördunud ning viimased pool aastat on ta pidanud käima kinnises, nn pahade tüdrukute koolis Tartumaal Mäksa vallas Kaagveres.

Ostan pileti, et tüdruk saaks sõpradega Tartusse koju sõita. Üle nädala on Kaisa olnud koolist jooksus ja see on tal juba viies kord paari kuu jooksul. Ta lubab, et sõidab Tartusse tagasi ning läheb järgmisel päeval alaealiste komisjoni ja pärast tagasi Kaagverre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles