Spiegel: Saksamaa on valmis Balti riike sõjaliselt toetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsi alguses maandusid Leedus Šiauliai lennubaasis Ameerika Ühendriikide õhuväe kuus hävitajat F-15C ning kaks tankurlennukit KC-135. Saabunud lennukite ülesanne on tugevdada Balti õhuturvet.
Märtsi alguses maandusid Leedus Šiauliai lennubaasis Ameerika Ühendriikide õhuväe kuus hävitajat F-15C ning kaks tankurlennukit KC-135. Saabunud lennukite ülesanne on tugevdada Balti õhuturvet. Foto: Kaitseväe peastaap

Saksamaa on Krimmi annekteerimise taustal valmis andma Balti riikidele sõjalist toetust, kirjutas ajakiri der Spiegel laupäeval.

Saksa kaitseministeeriumi teatel võib Berliin saata «Balti õhuruumi turvama kuni kuus õhujõudude lennukit», kirjutas ajakirja veebiversioon.

Lisaks on Saksamaa valmis pakkuma Balti riikidele sõjalist toetust sõjalaeva näol.

Spiegeli andmeil kuulutatakse otsus välja teisipäeval Brüsselis peetaval NATO kohtumisel.

Saksa välisministeeriumi ametnik ütles AFP-le, et Saksamaa «osaleb vajadusel alliansi piirides hoogustunud rutiinsetel operatsioonidel».

Prantsusmaa on teatanud valmisolekust saata Balti õhuturbemissioonile neli lisahävitajat.

Suurbritannia on teinud ettepaneku saata aprilli lõpus õhuturbemissioonile hävitaja Typhoon.

USA saatis hiljuti Eesti palvele reageerides ajutiselt Balti riikide õhuruumi turvama veel kuus hävitajat lisaks juba Šiauliais paiknevale neljale hävitajale, mis valvavad Balti riikide õhuruumi rotatsiooni korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles