Galerii: EKRE kinnitas eurovalimiste nimekirja

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu kinnitas täna erakonna kandidaatide nimekirja europarlamendi valimisteks. Erakond paneb välja maksimaalse ehk 12-liikmelise nimekirja, mille esinumbriks on erakonna juhatuse liige ja Lääne-Tallinna ringkonna esimees Martin Helme.

Nimekirjas teisel kohal on erakonna esimees, suursaadik Mart Helme ning kolmandal Saue linnapea ja erakonna volikogu esimees Henn Põlluaas, teatas EKRE.

Lisaks kandideerivad Leili Utno, kes on kauaaegne Välis-Eesti Ühingu juht ja Eesti endine suursaadik Lätis; Jaak Madison, erakonna noorteorganisatsiooni esindaja; põllumajandust ja maaelu puudutavate eurotoetuste ekspert Merri Aarti; erakonna Pärnu ringkonna aseesimees Heldur Paulson ning rahvusvahelise õiguse doktor Jaak Roosaare.

Konservatiivne Rahvaerakond kaasas oma nimekirja ka erakonnaväliseid eksperte, näiteks euro päästemehhanismi ESMi ekspert, majandusteadlane ja fiskaalõiguse õppejõud Paul Tammert, lastekaitse ja naiste väärkohtlemise vastane aktivist, Eesti Naisjuristide Liidu liige Marika Pähklemäe ning eurokriitik Antti Poolamets. Samuti leiab nimekirjast jahinduse asjatundja Andres Lillemäe.

Erakonna esinumbri Martin Helme sõnul läheb erakond eurovalimistele selge eesmärgiga saada kätte mandaat. «Me oleme ülejäänud Eesti erakondadest selgelt eristuva platvormiga, kuna oleme ainsad, kes leiavad, et euroliidus on võimu koondumine Brüsselisse läinud liiga kaugele, ning otsustusõigus tuleb tagasi tuua liikmesriikidele. Ehe näide siin on ESMi mehhanism. See on Euroopas aina laiemat kandepinda leidev seisukoht. Me oleme ka ainsad, kes tegelikult täidavad loosungi «mitmekesisus rikastab» sisu, kuna soovime, et Euroopa säiliks mitmekesiste rahvusriikide kooslusena, mitte ei oleks ühte halli värvi multikulti soust.»

Konservatiivse Rahvaerakonna valimisloosung on «Meie Eesti eest – rahvusriikide Euroopa eest!».

Nimekirja järjestus: Martin Helme, Mart Helme, Henn Põlluaas, Leili Utno, Jaak Madison, Andres Lillemäe, Marika Pähklemäe, Heldur Paulson, Antti Poolamets, Merri Aart, K. Jaak Roosaare, Paul Tammert.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 25. mail, kandidaatide registreerimiseks esitamine lõpeb 10. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles