Mattias Lepp – nutika lillepoti ristiisa

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Lepp näitab oma Tartu kontori pisikeses laboris mullata kasvanud basiilikuid. Click and Grow’ suurem teadus- ja arendustöö käib Tartu ülikooli ja maaülikooli laborites.
Mattias Lepp näitab oma Tartu kontori pisikeses laboris mullata kasvanud basiilikuid. Click and Grow’ suurem teadus- ja arendustöö käib Tartu ülikooli ja maaülikooli laborites. Foto: SCANPIX

Ajujahi konkursilt neli aastat tagasi tuule tiibadesse saanud Click and Grow’ omanik Mattias Lepp on ettevõtjana käinud ära päris põhjas, ometi on ta äris tagasi ning edukamana kui kunagi varem.

Eelmise nädala teisipäeval paiskas Lepa ja tema naise Helen Rägo ühine firma Click and Grow USAs müüki verivärske toote Smart Herb Garden, mis kasvatab inimestele toiduks vajalikke taimi. Firma esimest toodet, nutikat lillepotti Smartpot, müüdi kolme aastaga umbes 150 000 tükki, uut loodab Lepp juba selle aasta lõpuks müüa vähemalt 300 000.

Tartus tegutseva firma globaalsest haardest annab aimu see, et toode läks müüki sellises hiigelketis nagu Virgin Mega­store ning maailma suurimas kaubanduskeskuses Dubai Mall. Eelmise aasta lõpus paigutas ajaleht Äripäev oma rikaste edetabelis Click and Grow’ 144. kohale ning hindas Lepa ja Rägo vara kokku 16,4 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles