Kallas: turureeglitele võideldakse vastu

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barjääride lõhkumine Euroopa raudteeühendustes on olnud üks Siim Kallase peamisi sihte transpordivoliniku kohal.
Barjääride lõhkumine Euroopa raudteeühendustes on olnud üks Siim Kallase peamisi sihte transpordivoliniku kohal. Foto: Reuters/ScanPix

Märtsi keskel Eesti valitsuse moodustamise katkestanud ja Brüsselisse naasnud Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas nõudis Euroopa transpordiäri aastakonverentsil (Transport Business Summit 2014) oma majandussektorisse rohkem turuvabadusi.

Kallas, kes jätkab Euroopa transpordivolinikuna ilmselt sügiseni, mil ametisse astub uus komisjoni koosseis, kõneles neljapäeval Brüsselis hulgale Euroopa transpordifirmade tippjuhtidele ja valdkonna ametnikele. Ta loetles eri transpordiliikide kitsaskohti ning nentis kokkuvõttes, et üldine häda kogu sektoris on turureeglitele vastu tegutsemine, mida teevad nii liikmesriigid ise kui ka majandusharu esindajad.

«Näen Euroopas liiga palju seisukohti, mis peavad turumajandust probleemiks, mitte lahenduseks,» ütles Kallas. «Sellesse suhtutakse kahtlustavalt, mõnikord lausa vaenulikult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles