Ärma talus tasuvad maksumaksjad isegi lambipirnide ja prügikottide eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärma talu
Ärma talu Foto: Elmo Riig / Sakala

Presidendipaari kodus Ärma talus kaetakse kõik jooksvad kulud riigi rahakotist, lambipirnide ja muude väiksemate asjade ostmise kõrval tehakse ka mahukaid remonditöid.

Mullu võttis talu ülalpidamine riigi rahakotist 64 846 eurot, muuhulgas tuli maksta palka kahele teenijale, kelle keskmine kuupalk on 834 eurot, vahendab Õhtuleht.

1732 euro eest soetati mullu Ärmale majapidamistarvikuid (näiteks lambipirnid, voolikud, töökindad), ligi 5000 euro eest osteti tarvikuid kinnistu majandamiseks (prügikotid, kruvid, naelad ja muu selline), küte läks maksma 3744 ja elekter 11 607 eurot.

Talu omanik on Toomas Hendrik Ilves, kes rentis selle 2005. aastal välja Evelin Ilvese osaühingule Ermamaa ja võttis 2007. aastal pärast presidendiks saamist talu omakorda naise käest rendile, makstes talle 2012. aasta andmete põhjal selle eest 958 eurot kuus.

Enne Toomas Hendrik Ilvese presidendiks saamist soovis Evelin Ilves Ärmale rajada turismitalu ja sai selleks Euroopa Liidu tõukefondist ligi 3 miljonit krooni (üle 190 000 euro) toetust, kuid abikaasa presidendiks saades polnud äriplaani elluviimine enam turvanõuete tõttu võimalik.

Tulenevalt presidendi ametihüvede seadusest on presidendil võimalik taotleda teatud eluasemekulude hüvitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles