Seadus lubab õpetajal tundi häirivad mobiiltelefonid ajutiselt konfiskeerida

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiliga tunnis korda häiriv õpilane peab telefoni õpetajale loovutama.
Mobiiliga tunnis korda häiriv õpilane peab telefoni õpetajale loovutama. Foto: SCANPIX

Eile riigikogus vastu võetud põhikooli- ja gümnaasiumiseadus annab muu hulgas õpetajaile õiguse õpilastelt ajutiselt ära võtta tundi segavad esemed.

«Uus seadus näeb tegelikult võimaluse nüüd Eesti koolis sügisest peale õpetajal võtta õpilaselt kooli kodukorraga sobimatud kõrvalised esemed või elusolendid ajutisele hoiule,» ütles haridusminister Tõnis Lukas täna valitsuse pressikonverentsil.

Seda võimalust on ministri sõnul vaja seaduses fikseerida, kuna õpilased kipuvad tihti vaidlustama seda, kui õpetajad võtavad neilt tunni korra huvides ära mänguasju või mobiiltelefone.

«Selleks, et seda vaidlustada ei saaks, tuleb anda esemete ajutiseks konfiskeerimiseks ja elusolendite ajutiseks konfiskeerimiseks õigus õpetajale. Aga muidugi tingimusel, et ta pärast annab need esemed õpilasele tagasi,» rääkis Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles