Juhtkiri: e-riigi häbiplekid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Haldussuutmatud omavalitsused eiravad seadust ja pärsivad demokraatiat

ui Postimehe ajakirjanikud püüdsid läinud sügisel enne kohalike omavalitsuste volikogude valimisi linnade-valdade kodulehekülgedelt uurida, kuidas on 1990. aastate algusest langetatud kohalikku elu puudutavaid otsuseid, selgus, et sellist materjali pole – kohalik võim oleks justkui ajaloota. Kuid see on jäämäe veepealne tipp.

Internetiajastul, kus isegi mobiiltelefoni abil saab suvalisest kohast suvalisel ajal videoülekandeid korraldada, ei suuda paraku mõni Eesti omavalitsus tagada ka seadusega nõutava tekstilise informatsiooni kättesaadavust veebis. Avaliku teabe seadus kohustab riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutusi avaldama igasugust praktilist infot, alates telefoninumbritest ja õigusaktidest, lõpetades mitmesuguste aruannetega. Kohaliku omavalitsuse korralduse seadus nõuab, et volikogu istungite protokollid peavad olema kättesaadavad igaühele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles