Hollande’i tabas taas tagasilöök

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manuel Valls
Manuel Valls Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse president François Hollande kinnitas oma koduerakonna Sotsialistliku Partei (PS) valimiskaotuse järel peaministriks senise siseministri Manuel Vallsi, kes vahetab valitsusjuhi ametis välja kriitikat pälvinud Jean-Marc Ayrault’.

«Mustaks pühapäevaks» tituleeritud pühapäevaste valimiste teise vooru järel nimetas ajakiri Le Point tulemusi presidendi isiklikuks kaotuseks. «President ei näinud isegi oma hullemates õudusunenägudes ette sellist fiaskot,» kirjutas Le Point. Ajakirja arvates karistasid valijad riigipea «kannapöördeid, argust, presidentuuri amatöörlikkust, otsustusvõimetust ja võib-olla eraelulist käitumist».

«Karistus,» kuulutas aga vasakpoolse päevalehe Libération esikülg. «Sinine laine neelas Hollande’i,» lisas parempoolne Le Figaro. Le Monde’i hinnangul tuleb riigipeal aga maksta kõrget, kuid loogilist hinda ebaõnnestunud ametiaja eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles