Tehvandi: talvine linnuvaatlustorn

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatreener Olev Roots oma õpilastega. Taustal Tehvandi hüppemägi, mida soojal talvel, nagu tänavune, kahjuks kasutada ei saa.
Suusatreener Olev Roots oma õpilastega. Taustal Tehvandi hüppemägi, mida soojal talvel, nagu tänavune, kahjuks kasutada ei saa. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Sel talvel sai Tehvandi hüppemäel treenida vaid üksikutel päevadel, sest puudub külmutusseadmetega hoovõturada.

Tehvandile ehitati kaunis, korralik ja kallis suusahüppemägi, paraku täitis see tänavu talvel enamasti linnuvaatlustorni funktsiooni, sest ilm oli liiga soe ja lumi sulas hoovõtunõlvalt ära. Vajalikke külmutusseadmeid Tehvandil aga pole. Mida siis Eesti noored suusahüppajad talvel tegid? «Murdmaasuusatasid!» teatas treener Olev Roots.

Tehvandi hüppemäega oli tänavu probleeme. Kui maandumisnõlv oli korralikult lume all, siis hoovõtunõlv mitte, sealt sulab lumi ruttu ära. Uut peale tuua ei saanud, sest ka ööd püsisid soojad ning lumekahureid tööle panna polnud võimalik. Samas ei olnud ilm aga nii lämmi, et saanuks kasutada suvist hoovõturada, kuhu libisemiseks tuleb valada vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles