Videolugu: kuidas sai alguse Eesti suurim jooksjate sotsiaalvõrgustik?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Facebookist alguse saanud jooksuhuviliste grupp Jooksmine (tuntud ka kui FB Jooksmine), mis on tänaseks kogunud üle 7000 fänni, viib regulaarsetes treeningutes kokku harrastajad ja professionaalid. Ettevõtmise algataja Jana Koppel ütleb, et põhieesmärk seejuures on see, et täiskasvanud harrastajad treeniksid targalt.

Neli aastat tagasi Facebookis alguse saanud jooksugrupp Jooksmine on täna jätkuvalt magnet neile, kes oma jooksutehnika ideaalilähedaseks lihvida soovivad.

«Kõik sai alguse sellest, et hakkasin ise jooksma. Enne seda tegelesin kõiksugu intensiivsemate aladega. Tundus, et pikamaajooks on ikkagi hingelähedane. Kui hakkasin vastu varakevadet jooksmas käima, märkasin, et jooksjad küll riietuvad valesti, küll on mõnedel jooksutehnika halb ning seda kõike tehakse veremaitse suus,» rääkis Koppel Postimehe Tallinncity portaalile videointervjuus.

 «Vaikselt hakkasin võrgustikku üles ehitama, kus rääkisin, mida (valet) nägin. Kogu ettevõtmise eesmärk oli see, et pakkuda teadmisi, kuidas täiskasvanud saaksid targalt treenida, targalt joosta, nii, et nad end ära ei lõhuks,» avas Jana jooksugrupi tagamaid.

Muret tasub Koppeli hinnangul tunda jooksjate pärast küll. Juba praegu, mil esimesed ilmingud kevadest olemas, võib harrastusjooksjaid kõikjal Tallinnas näha. «Need inimesed on juba väljas. Kui vaadata miinuskraadidega Pirita promendaadi, siis see juba kubiseb jooksjatest. Kõigepealt, kui inimene tahab jooksma hakata, siis käigu läbi kõige lihtsamast tervisekontrollist, et teada oma võimete piire,» annab Koppel juhised.

Edasi võib jooksugrupiga liituda ja alustada võimalikult vaikselt, näiteks kõndimisega, soovitab Koppel.

Jooksmise Facebookist alguse saanud grupile lisaks saab artiklite ja põneva materjaliga jooksmise kohta tutvuda ka grupi ametlikul veebilehel, mis asub siin.

Vaata lähemalt videointervjuust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles