Tšižikov palub juhatusel taastada oma liikmesus Rahvaliidus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Tsizikov
Ingvar Tsizikov Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mullu detsembris Rahvaliidu aseesimeheks tõusnud ja märtsi algul aukohtu ettepanekul erakonnast välja heidetud Ingvar Tšižikov esitab juhatusele avalduse taastada oma liikmesus, et kandideerida kongressil taas partei juhtkonda, erakonna praeguse juhi Arvo Sirendi sõnul seda ilmselt aga ei juhtu.

Tšižikov ütles BNS-ile, et esitab reedel juhatusele avalduse, kus palub tühistada tema väljaarvamist käsitlenud otsus.

Nädala algul lisas Rahvaliidu volikogu Tšižikovi avalduse alusel vastava punkti ka 3. juulil toimuva erakorralise kongressi päevakorda.

Tšižikov on varem öelnud, et kui tema liikmesuse küsimuse otsustab kongress, ei saa ta esimeheks-aseesimeheks ilmselt kandideerida, sest praeguse päevakorra järgi tuleb vastav punkt arutlusele pärast uute juhtide valimist. Kuna enda sõnul sooviks ta uute juhtide valimisel siiski osaleda, palubki ta küsimust arutada ka enne kongressi koguneval erakonna juhatusel.

Rahvaliidu esimehe kohusetäitja Arvo Sirendi ütles neljapäeval BNS-ile, et Tšižikovi avaldus on erakorralise kongressi päevakorras ja enne see tõenäoliselt arutlusele ei tule.

Rahvaliidu juhatus otsustas Tšižikovi aukohtu ettepanekul erakonnast välja arvata märtsi alguses, tuues põhjuseks, et mees ei tunnistanud vigu oma käitumises ega soostunud tegema erakonna teiste juhtidega koostööd.

«Küsimus pole mitte sõnavabaduses, vaid meeskonnatöö võimes, sest kui inimene ei anna erakonnas oma tegevusest teada ega võta omaks programmilisi seisukohti, pole tal sellesse erakonda võimalik kuuluda,» ütles peasekretär Tarvo Sarmet toona.

Tšižikov ise on seostanud oma väljaviskamist vastuseisuga Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ühinemisele.

Partei Tartu maakonnaühendust juhtinud Tšižikov sai Rahvaliidu aseesimeheks mullu detsembri algul toimunud kongressil, kus ta kandideeris ühtlasi ka partei toonase juhi Karel Rüütli vastu erakonna esimeheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles