Paananenist sai Arengufondis Eesti ainus resideeriv ettevõtja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal asus Arengufondis tööle Tiit Paananen, kes juhtis möödunud aasta sügiseni Skype’i Eesti kontorit. Eesti teadaolevalt esimese resideeriva ettevõtjana tegeleb ta Arengufondi nutika spetsialiseerumise suuna tehnoloogia poolega, aitab käivitada Start­up Estonia programmi ning osaleb Arengufondi tütarfirma SmartCap investeeringute hindamises.

Resideeriva ettevõtja roll on levinud ennekõike USA riskikapitalifirmades. Paananeni sõnul valis ta seesuguse koostöövormi, kuna see sobib nii talle kui ka Arengufondile. «Saan olla Arengufondile ja sellega seotud programmidele, ettevõtetele ja inimestele kasulik, kui ei kaota kontakti eluga väljaspool fondi seinu. Võin küll siin resideerida, aga kaotaksin nii fondirahva kui ka väliste partnerite silmis usalduse ettevõtjana, kui muutuksin täiskohaga kontoritöötajaks. Meie kokkulepe taltsutab mu aega piisavalt, et keskenduda konkreetsetele Arengufondi vajadustele, jättes ühtlasi ruumi tehnoloogiapõllul edasitoimetamiseks,» ütles ta.

Paananen ühineb Arengufondiga kuueks kuni üheksas kuuks, panustades sellesse poole oma ajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles