Uued trammid erinevad senistest kui öö ja päev

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna uued trammid järgivad Tallinna ühistranspordi tulevikuvisioonis olevat kujundust. Niisuguses stiilis näeb tulevikus välja kogu Tallinna ühistranspordi veerem.
Pealinna uued trammid järgivad Tallinna ühistranspordi tulevikuvisioonis olevat kujundust. Niisuguses stiilis näeb tulevikus välja kogu Tallinna ühistranspordi veerem. Foto: CAF

Üks neljandik täna Tallinnas sõitvatest trammidest vahetatakse kahe aasta jooksul välja uute Hispaania firma CAF toodetud trammide vastu.

Tallinnas trammijuhina kümme aastat töötanud Nadja (49), kes teenis enne tänast ametit kaks aastakümmet leiba medõena, ütleb, et on uutest Hispaania trammidest kuulnud, kuid ei tea, kas ja millal tulevad koolitused. «Kui tulevad, siis mina lähen,» rääkis ta Õhtulehele.

Oma praeguse trammi kohta märgib ta, et see on üle 20 aasta vana ja sõidab 40 kilomeetrit tunnis. Istekohti on 35, seisukohti 135. «Viis või kümme aastat võib-olla sõidab veel,» lausub Nadja.

Uues trammis hakkab istekohti olema 86 ja seisukohti 198 ning kiiruseks lubatakse kuni 70 kilomeetrit tunnis.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles