ERRi nõukogu kolmetunnine kohtumine selgust ei toonud

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles Postimehele pärast ERRi nõukogu erakorralist koosolekut, et toimetuse juhi kohalt taandatud Marko Kaljuveerile tehti ettepanek jätkata tööd rahvusringhäälingu sporditoimetuses.

Kuigi Marko Kaljuveer lasti eelmisel nädalal ERRi sporditoimetuse juhi kohalt lahti, misjärel sporditoimetus ühises kirjas kutsus tagandama juhatuse esimeest Margus Allikmaad, on Kaljuveerile tehtud kompromissina ettepanek ERRi palgale produtsendina edasi jääda, mida ta vastu ei võtnud.

Kaljuveeri ei kutsutud ka tänasele kohtumisele.

ERRi nõukogu pidas täna erakorralisel koosolekul kolm tundi aru, kuid mingeid sisulisi otsuseid veel vastu ei võetud.

Uudelepa sõnul ei saa nõukogu Allikmaad tagandada, sest selleks peab neil olema seaduslik alus.

ETV peatoimetaja Heidi Pruuli sõnul otsustati kompromissi leidmiseks rohkem aega võtta. Pruuli ütles, et see on keeruline, sest läbirääkimiste käigus tuli probleeme pinnale, mis on palju suuremad kui vaid toimetuse juhi ja tippjuhi vastasseis.

Otsus peaks selguma lähipäevadel. «Usaldus on juba väga hapraks kulunud,» ütles Pruuli. «Läksime toetama ERRi juhatuse liiget Hanno Tombergi, keda me peame väga tugevaks juhiks ja väga pühendunuks ja ausaks inimeseks, kes omakorda usaldas Marko Kaljuveeri ja on teda toetanud.»

Pruuli ütles, et väljavaated ei ole head. «Sporditoimetusele andis Margus Allikmaa väga hea hinnangu. See ongi vastuoluline, et kuidas siis hinnata, et toimetus on teinud head tööd, aga toimetuse juht on teinud kõike valesti. Seda on väga raske seletada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles