Taani hävitajad maandusid esimest korda Ämaris

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal maandusid Ämari lennubaasis kaks Taani kuningliku õhuväe kahekohalist hävitajat F-16, tegemist on Taani hävitajate navigatsiooni- ja tutvumislennuga Eestisse.

Et Taani õhuvägi pole varem Ämaris maandunud, siis täna saabunud taanlaste peamine eesmärk oli esmatutvus lennubaasiga. Lennubaasi ohvitserid andsid neile põhjaliku ülevaate baasist ja selle võimalustest. Veel täna lendavad taanlased tagasi oma baasi Skrydstrupis Taanis, teatas kaitseväe peastaap.

«Eesti õhuväe lennubaas on ehitatud kooskõlas nii NATO kui ka tsiviillennuväljade nõuetega, kuid enne suurema lennuüksuse saabumist lennubaasi tehakse eelvisiite tutvumaks kohaliku lennuväljaga ning täpsustamaks tingimusi, mis üksust kohapeal ees ootavad,» ütles lennubaasi ülem kolonelleitnant Rauno Sirk.

Ta märkis, et kui mõni aasta tagasi oli välismaise lennuki saabumine Ämarisse eriline sündmus, siis praeguseks on muutunud liitlaste lennuvahendite visiidid ja lennuüksuste külaskäigud juba rutiiniks.

Lisaks taanlastele tunnevad Ämari lennubaasi võimaluste vastu huvi teisedki. Üleeile maandus Ämaris Poola õhuväe transpordilennuk C-295, mille meeskonna külaskäigu eesmärk oli baasi konkreetsete võimaluste väljaselgitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles