Kaugloetavad arvestid lülituvad järjest sisse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrimontöör Tauno Laurson paigaldas kolmapäeval kaugloetavat elektriarvestit Kuperjanovi 2 maja korterisse.
Elektrimontöör Tauno Laurson paigaldas kolmapäeval kaugloetavat elektriarvestit Kuperjanovi 2 maja korterisse. Foto: Margus Ansu

Aastaks 2017 vahetatakse kõigi Eesti majapidamiste senised elektriarvestid välja kaugloetavate vastu. Nelja aastaga vahetatakse ligi­kaudu 620 000 arvestit, neist 78 000 Tartumaal.

Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialisti Kaarel Kutti sõnul on Tartumaal nüüdseks paigaldatud rohkem kui 20 000 kaugloetavat arvestit, millest on kauglugemisele üle viidud ligi 4300. «Arvestite vahetamise hoogtööd praegu Tartumaal ei tehta. Töid viiakse ellu vastavalt varem lepitud graafikule hanke võitnud Ericssoniga,» ütles Kutti.

Esimeses etapis vahetatakse kaugloetavaid arvesteid taatlustähtaegade järgi. Hiljem alustatakse kõigi arvestite vahetamist. See on ka peamine põhjus, miks käib arvesti paigaldamine ja kauglugemisele üleviimine eri aegadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles