Prügipõletusjaama toetuse kärbe tõi tüli

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iru elektrijaama prügipõletuse jäätmepunkrist käib aasta jooksul läbi 220 000 tonni Eesti ja välismaa olmejäätmeid, mille eest elektritarbijad maksavad Eesti Energiale 2,1 miljonit eurot taastuvenergia ja koostootmise toetust.
Iru elektrijaama prügipõletuse jäätmepunkrist käib aasta jooksul läbi 220 000 tonni Eesti ja välismaa olmejäätmeid, mille eest elektritarbijad maksavad Eesti Energiale 2,1 miljonit eurot taastuvenergia ja koostootmise toetust. Foto: Karli Saul

Koalitsioonilepingusse kirjutatud lubadus lõpetada Iru elektrijaamale segaolmejäätmete põletamise eest koostootmise toetuste maksmine, tõi vastuolud Reformierakonna tipp-poliitikute vahele ja ajas ettevõtjad vihale.

Igakuine elektriarve läheb Eesti Energia kinnitusel 10 senti odavamaks, soojusenergia ja prügivedu seevastu kallinevad palju rohkem, kui Reformierakonna ja sotside koalitsioon oma lubaduse ellu viib.

«Tallinna elanikud said aastas 4,96 miljonit eurot odavama soojuse tänu sellele, et hakkasime Iru elektrijaamas Vene gaasi asemel prügi põletama,» rääkis Eesti Energia Iru elektrijaama arendusjuht Urmo Heinam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles