Reps: Keskerakond on Ukraina kriisi küsimuses ühtne

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskerakonna poliitiline sekretär Mailis Reps rõhutab, et erakond on Ukraina kriisi küsimuses ühtne ning meedia katsed leida lõhet erakonna esimehe ja erakonna liikmete vahel ei lähe läbi.

«Eilses „Kolmeraudses» Oudekki Loonet intervjueerinud Mihkel Raud püüdis väita justkui Edgar Savisaare ja Mailis Repsi arvamused oleksid Ukraina küsimuses vastupidised. See on aga vale,» ütles Reps Keskerakonna pressiesindaja vahendusel.

«Edgar Savisaar on rõhutanud, et igasugune jõu kasutamine rahvusvahelistes suhetes on lubamatu – samal seisukohal olen ka mina. Edgar Savisaar on rõhutanud, et parim garantii ühe riigi iseseisvuse tagamiseks on selles riigis elavate inimeste ühtsus – samal seisukohal olen ka mina.»

Samas oli just Reps see, kelle ettepanekul võttis Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) alaline komitee 7. märtsil Pariisis toimunud istungil vastu avalduse absoluutse toetuse kohta Ukraina riiklikule suveräänsusele ja territooriumi terviklikkusele.

Avalduses mõistetakse üheselt hukka Vene Föderatsiooni relvajõudude tegevus Krimmi poolsaarel ning Venemaa sõjalise sekkumise laiendamine Ukraina territooriumil, eriti idaregioonides.

18. märtsil ütles Moskvas viibinud Tallinna linnapea Edgar Savisaar Vene ajakirjanikele, et küsimus Krimmi referendumi legitiimsuse või mittelegitiimsuse osas olevat teisejärguline, kõigepealt tuleks tema sõnul vaadata, et inimesed oleksid referendumi tulemustega rahul.

«Küsimus legitiimsusest või mittelegitiimsusest ei ole nii tähtis. Tähtis on, et inimesed tunneksid ennast hästi ja oleksid rahul referendumi tulemustega,» vahendas uudisteagentuur RIA Novosti Savisaare sõnu.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk teatas Tallinncityle, et Savisaar on sattunud RIA Novosti poolse uudiste moonutamise ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles