Mikser: mulle tundub, et Ansip ei ole parlamendiinimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Toomas Huik

«Kogu austuse juures tema pikaajalisuse suhtes peaministrina, arvan, et Andrus Ansip ei ole parlamendiinimene. Ei ole olnud Eestis, ei ole ka Euroopas,» leidis sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Sven Mikser intervjuus Postimehele.

Mikser usub, et Reformierakonna praegune esimees vaatab oma partei esinumbri kohta ajutisena ning üritab oma tuntusega viia Brüsselisse mõne oma erakonnakaaslase.

«Reformierakond on pidanud viimase kuu jooksul tegema palju äkilisi otsuseid. Nende strateegia-tagatoad on põletanud ära suurel hulgal kesköist õli, et mõelda, mida teha, keda kuhu liigutada, keda asemele tuua,» kirjeldas Mikser oma koalitsioonipartneri tegevust.

Ta andis mõista, et kui Ansip ei näe end järgmisel viiel aastal europarlamendis, vaid sooviks eurovoliniku kohta, siis sotsiaaldemokraadid toetavad seda.

Mikser leidis siiski, et Eesti eurovoliniku küsimus tuleks läbi arutada riigikogus.

«Meie soov oli, et see oleks saaliarutelu. Otsus ise on valitsuse pädevuses ja enamikus Euroopa riikides langetab otsuse valitsus. Praegu on kokku lepitud, et volinikukandidaat tuleb parlamendi ette, esitab oma visiooni ning saadikud saavad teda küsitleda. Kuid hääletust ei toimu. Kindlasti on see parem olukord, kui et valitsus vaikselt kabinetis otsustab asja ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles