Prints Harry tuleb mais Eestisse visiidile

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry 2008. aastal Afganistanis Eesti üksik-vahipataljoni embleemiga.
Prints Harry 2008. aastal Afganistanis Eesti üksik-vahipataljoni embleemiga. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendkuningriigi prints Harry tuleb mais Eestisse visiidile, et tänada Eesti rahvast ja kaitseväge koostöö eest Afganistanis.

Visiidi käigus kohtub Prints Harry haavatud Eesti sõduritega, kellest mitmed on viibinud ravil Suurbritannias üheskoos Briti sõduritega  Headley Court´i kliinikus, teatas Suurbritannia saatkond.

Briti suursaadiku Eestis Chris Holtby sõnul on prints Harry Eesti visiit väga kõnekas märk, mis väljendab brittide tänulikkust Eesti riigi, Eesti rahva ja Eesti kaitseväe vastu seoses 2006. aastast kestnud koostööga Afganistanis.

Suursaadik märkis, et visiit tähistab ka Suurbritannia pühendumist jätkuvale  ja süvenevale kahepoolsele kaitsekoostööle ka lahingoperatsioonide lõppedes selle aasta teisel poolel.

Tegemist on Prints Harry esimese visiidiga Eestisse.

Prints Harry teeb kaks ametlikku välisvisiiti selle aasta mais ja juunis. Maikuus külastab ta Eestit ja Itaaliat, millele järgnevad visiidid Brasiiliasse ja Tšiilisse juunis.

Mõlemad visiidid toimuvad Ühendkuningriigi valitsuse toetuseks ja neid korraldab Briti välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles