Mati Kaal: oksjonil oli huvilisi kahjuks vähevõitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Lukini ilvese skulptuur.
Jevgeni Lukini ilvese skulptuur. Foto: Vaal galerii

Eile Tallinnas Rocca al Mare kaubanduskeskuses toimunud animalistlike pronksskulptuuride oksjonil jäi osavõtt kahjuks nigelaks, mistõttu pikendati loomakujude müüki 18. juunini.

Tallinna loomaaia direktori Mati Kaalu sõnul võis kesise osavõtu üks põhjusi olla ilmas, mis just eile keeras ilusaks ja soojaks ning ostukeskuses jäi külastajaid vähemaks.

«Midagi saime ikka maha müüa,» mainis Kaal. «Oli kuulda, et mõned huvilised ei saanud lihtsalt eile kohale tulla. Anname neile veel nädala aega. Sõnum selle ainulaadse ekspositsiooni kohta on levinud viimastel päevadel lausa lainetena ning meil on mõistlik müügiaega pikendada.»

Kaal mainis, et eile oksjon küll toimus, kuid alghinnast keegi rohkem ei pakkunud, kuna huvi oli erinevate tööde vastu. Kokku oli oksjonil väljas 39 taiest, mis on valminud alates 1998. aastast Tallinna loomaaias korraldatud Läänemeremaade animalistliku skulptuuri festivalide raames.

Mitu tööd uue omaniku leidis, seda ei osanud Kaal veel ütelda, sest ostjad peavad nädala jooksul minema Vaal galeriisse oma ostu vormistama. Loomaskulptuuride alghinnad jäid 25 000 ja 38 000 krooni vahele.

Vaal galerii andmetel müüdi eilsel heategevuslikul oksionil skulptuure kokku 130 000 krooni eest. Põhiliselt köitis inimesi Eesti autorite looming, kuigi suurema osa oksjonil väljas olnud töödest on teinud Rootsi, Soome, Venemaa ja teiste Läänemeremaade riikide kujurid.

Kõigi 39 animalistliku skulptuuri omanik on praegu loomaaia sõprade selts, kes koos Vaal galeriiga oksjoni ka korraldas. Müügist saadud raha läheb loomaaia toetamiseks, kuna Tallinna linnavalitsuse jooksva aasta eelarves on neile eraldatud summad võrreldes eelnevate aastatega märgatavalt kokku tõmmatud.

Kaalu sõnul on tal hea meel tõdeda, et oksjon ergutas loomaaia toetajaskonda ning loomaaia sõprade seltsi kontole on juba laekunud ka väiksemaid toetussummasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles