Paet: uued konfliktid ei tohi hajutada tähelepanu senistelt kriisidelt

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Stanislav Moshkov

Välisminister Urmas Paet ütles täna Ateenas Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel, et uutel konfliktidel ei tohi lasta varjutada varasemaid kriise. Nii on ministri sõnul jätkuvalt väga traagiline olukord Süürias, mis vajab põhjalikku rahvusvahelist tähelepanu.

«Süürias pole suudetud parandada oluliselt humanitaarabiorganisatsioonide ligipääsu abivajajatele. Sajad tuhanded inimesed on abita. Ka ei ole jõutud lähemale Süüria konflikti poliitilisele lahendusele. Samuti on konflikti mõjud Süüria naaberriikidele - eriti Liibanonile, Türgile ja Iraagile - endiselt suured,» lausus Paet.

«Humanitaarolukord ei ole vaatamata veebruari lõpus ÜRO julgeolenõukogu poolt vastu võetud humanitaarläbipääsu resolutsioonile paranenud ning vägivald Süürias on isegi suurenenud,» lisas ta.

Paeti sõnul on Süüria keemiarelvade hävitamises siiski mõningad edusammud. «Pisut üle poole Süüria keemiarelvavarudest on riigist välja viidud või hävitatud,» lausus ta.

Keemirelvade hävitamise tähtaeg on 30. juuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles