Sõjaväekalmistul jätkub unustatuid ja mäletatuid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurme tänava ääres asuval sõjaväekalmistul on säilinud Tartu garnisoni mõnekümne sõduri ja ohvitseri väikesed betoonist hauakivid, kust nime pole enam võimalik välja lugeda.
Nurme tänava ääres asuval sõjaväekalmistul on säilinud Tartu garnisoni mõnekümne sõduri ja ohvitseri väikesed betoonist hauakivid, kust nime pole enam võimalik välja lugeda. Foto: Margus Ansu

Veel vaevaga väljaloetava kirja «Eesti värvides sini-must-valge oli sinu päike, tema eest võideldes langesid» on lasknud ema ja sõbrad raiuda Tartu sõjaväekalmistul puhkava rühmavanema Artur Piiri (11.4.1919–6.8.1941) suurele hauakivile.

Raadi surnuaia Nurme tänava poolses küljes asuval sõjaväekalmistul on säilinud Tartu garnisoni mõnekümne sõduri ja ohvitseri väikesed betoonhauaplaadid, millelt kirjad on ajaga peaaegu või täiesti kadunud.

«Sellest ei ole küll kunagi räägitud, et need väiksed betoonist hauaplaadid võiks korda teha,» ütles linna asutuse Kalmistu juht Aime Pärna. «Mõni aasta tagasi tegeles linn sõjaväekalmistul vaid haljastusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles