Kes tahab saada kuulsuse narriks?

, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pseudobiograafiline film Rémi Gaillardist (keskel) aitab kinolinal teha suuremaks kõik tema trikid.
Pseudobiograafiline film Rémi Gaillardist (keskel) aitab kinolinal teha suuremaks kõik tema trikid. Foto: Kaader filmist

Prantsuse pullivennast Rémi Gaillardist, kelle videoid on Youtube’is vaadanud enam kui miljard inimest, vändati vaimuvaene komöödia.

Täiskasvanuil on komme lastelt pärida, kelleks nad tahavad saada. Kui lapsel pole stampküsimusele stampvastust varnast võtta, tuleb tal kähku improviseerima hakata. Kosmonaudiks. Kirjanikuks. Batmaniks. Kelleks iganes. Suured onud-tädid noogutavad autoriteetsel ilmel ja silitavad tunnustavalt lapse pead. Oh neid lapsepõlve süütuid unistusi!

Laps ei tea, et tõenäoliselt jääks täiskasvanu ise samale küsimusele vastamisega hätta. Tõenäoliselt nühib ta sandikopikate eest üheksast viieni tööd teha, et teenida kasumit tööandjale ja pangale – tegevus, mida Veiko Õunpuu nimetas mullu pärisorjuseks. Sellest ei unista keegi, isegi mitte täiskasvanu. Aga väljapääsu ka ei paista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles