Täna on ülemaailmne tervisepäev

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Maser Eesti Toiduliidu Ümarlaual.
Mai Maser Eesti Toiduliidu Ümarlaual. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tervisepäeva puhul valiti aasta tervisesõbraks Tallinna abilinnapea Merike Martinson ja tervisedendajaks Mai Maser.

Terviseedenduse praktikutest ja teaduritest koosnev Eesti Tervisedenduse Ühing tunnustab tänavu viiendat korda avaliku elu tegelast, kes on oma tegevusega toetanud ja tähtsustanud rahva tervist.

Sel aastal sai tervisesõbra tiitli Dr Merike Martinson, kes on kauaaegne Tallinna abilinnapea sotsiaalhoolduse ja –kindlustuse ning tervisevaldkonnas.

Ta on olnud eestvedajaks Tallinna Tervisekoalitsiooni ja Tallinna linnaosade tervisedendajate võrgustiku loomisel ning on väga palju mõjutanud teiste sektorite otsusetegijaid mõtlema tervisekeskselt.  

Mai Maser on pediaater  ja Tartu Ülikooli emeriitdotsent. Ta oli 15 aastat rahvusvahelise kooliõpilaste terviskäitumise uuringu läbiviija ja koordineerija Eestis.

Peale selle on ta olnud aastakümneid tervisliku toitumise propageerija ja mitmete projektide juht . Mai Maser on Eesti toitumisteaduse seltsi rajaja ning oli selle esimene president ning juhtinud Eesti toidusoovituste väljatöötamist.

2013. aasta suvel tähistas ta oma 75. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles