Helsingi peaväljakul saab näha Eesti kultuuri

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingist ja Tallinnast võib saada kaksiklinn.
Helsingist ja Tallinnast võib saada kaksiklinn. Foto: SCANPIX

Helsingis Senati väljakul esitlevad end sel nädalavahetusel 2011. aasta Euroopa kultuuripealinnad Turu ja Tallinn.

Turu ja Tallinna tutvustusüritused on osa Helsingi nädala sündmustest, vahendas Raepress.

Kultuuri pakutakse seinast seina: rokki, poppi, klassikat, ooperit, head toitu, lasteüritusi, tsirkust, trumme ja plaadimuusikat. Lisaks tutvustavad kultuuripealinnad oma tegemisi Helsingi klubides ja Korjaamo kultuuritehases.

Tallinn toob pühapäeval Senati väljakule lisaks vaatamisele-kuulamisele ka käega katsutavat kultuuri ning külastajail on võimalus osaleda muusika, maalimise, videokunsti ja tsirkuse õpitubades.

Lusti ja rõõmu pakub Rio de Janeiro slummide AfroReggae liikumisest välja kasvanud trummiorkester Trumm-It, mille tegemised kuuluvad ka kultuuripealinna põhiprogrammi.

Senati väljakule saabuvad pühapäeval ka rahvusvahelise nukufestivali Treff kuni neljameetrised nukud. Külalised saavad nukukojas tutvuda erinevate nukkude valmistamise ja liigutamisega.

Lisaks saab Senati väljakul vaadata performance projekti «MIM Goes Sustainable», mis räägib loo eestlaste suhtumisest keskkonnasõbralikkusesse nii elus kui kultuuris.

Muusikat pakuvad Tallinn Music Weeki auhinna pälvinud Iiris ja tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel Eestit esindanud Malcolm Lincoln.

Reedel toimunud avaüritusel andis Tallinna linnapea Edgar Savisaar Helsingi ja Turu linnapeale üle kingituse – kolmerattalised linnajalgrattad, mis tema sõnul sümboliseerivad kolme linna edukat koostööd.

Savisaar rõhutas, et jalgratas on keskkonnasäästlik liiklusvahend ning üks mõnusamaid sõiduriistu linnaga tutvumiseks. «Võttes eeskuju Soome linnadest, ehitab ka Tallinn uusi jalgrattateid. Eriti palju on neid mere ääres, rannapromenaadil ja selle ümbruses,» märkis Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles