Nahkhiired hukkuvad Narva kasemattides

Irina Tokareva
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahkhiireekspert Lauri Lutsar uuris eelmise nädala alguses piki Victoria bastioni seina asetsevaid kasematte, kus talvituvad nahkhiired, ning oli väga rahulolematu.
Nahkhiireekspert Lauri Lutsar uuris eelmise nädala alguses piki Victoria bastioni seina asetsevaid kasematte, kus talvituvad nahkhiired, ning oli väga rahulolematu. Foto: Irina Tokareva

Keskkonnakaitseinspektsioon peatas ajutiselt Narvas Euroopa rahaga tehtava Victoria bastioni ulatusliku rekonstrueerimise, sest sellega seati ohtu bastionis talvituvad nahkhiired.

Esimesena andis häiret zooloog Lauri Lutsar, kes juhib Eestimaa Looduse Fondis nahkhiirte kaitsmise projekti. Nagu mujal Euroopa Liidus nii kehtib ka Eestis nahkhiirte kaitsmise leping: enamik nahkhiiri on haruldased või lausa väljasuremisohus. Kokku elab Eestis 12 liiki nahkhiiri, kõik nad on kaitse all. Narva bastionide maa-alustes kasemattides on leitud viis liiki, neist kaks väga haruldased.

Nahkhiired talvituvad kasemattides, suvel elavad aga vanade puude õõntes Pimeaias, Victoria bastionis asuvas ajaloolises pargis. Kuna Euroopa raha poleks saadud Euroopas kehtivat looduskaitse-eeskirja järgimata, tellis Narva linn kahe aasta eest, enne bastioni rekonstrueerimise algust, Eestimaa Looduse Fondilt uurimistöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles