Kristiinelane kutsub üles ehitama taksopargi ristmikule jalakäijate tunnelit

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopargi ristmik.
Taksopargi ristmik. Foto: Toomas Huik

Taksopargi ristmiku naabruses oleva korteriühistu esimees kutsub linna ja ettevõtjaid üles rajama pealinna ühe suurima ristmiku alla jalakäijate tunnel.

Endla tänav 51 korteriühistu esimehe ning trollijuhi ametit pidava Oleksandr Lyshko sõnul aitaks tunnel parandada jalakäijate turvalisust, suurendaks ristmiku läbilaskevõimet ja vähendades sellega pidevatest ummikutest tekkivat õhusaastet.

Lyshko märkis Kristiine linnaosa lehes ilmunud artiklis, et jalakäijatel tuleb ristmiku ületamiseks teinekord läbida 6-8 fooriga ülekäiku. «Ja nii jooksevadki kõik valgusfoori tuledest hoolimata -küll rohelise, küll kollase ja isegi punasega,» tõdes ta.

Taksopargi ristmikul saavad kokku Endla ja Tulika tänav ning Sõpruse puiestee ehk ühtekokku suubub ristmikule viis teeotsa.

Lyshko sõnul on ummikud taksopargi ristmikul aasta-aastalt suurenenud ning tipptunni ummikus Linnu tee peatusest Koidu peatuseni kaotab troll 8-15 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles