Prokuratuur saatis Toobali ja Laasi kohtu ette

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laasile (vasakult esimene) ja Priit Toobalile soovib prokoratuur eitada süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises. Urbo Vaarmanni süüdistatakse pistise andmises.
Lauri Laasile (vasakult esimene) ja Priit Toobalile soovib prokoratuur eitada süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises. Urbo Vaarmanni süüdistatakse pistise andmises. Foto: SCANPIX

Riigiprokuratuur esitas saadikupuutumatuseta jäänud keskerakondlasest riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile kuriteosüüdistuse ning saatis nad kohtu ette, samuti sai juriidilise isikuna süüdistuse Keskerakond.

Riigiprokuratuur saatis kriminaalasja Harju maakohtusse, kuid viimane ei ole protsessi algusaega ja ajakava veel paika pannud.

Riigiprokuratuur esitas Toobalile ja Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ning sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ehk selles, et nad mõjutasid Tallinna linnavolikogu kantselei endise ametniku Ivor Onksioni 2011. aasta suvel ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummu (SDE) meilikontole ning edastama neile seal olevaid e-kirju. Meilikontole sisenemises ning e-kirjadega tutvumises ja nende edastamises süüdistatakse samas kriminaalasjas ka Onksioni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles