Dvigateli hiigelhoone lammutustööd sulgevad Suur-Sõjamäe tänava

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste Citys endise Dvigateli suurima hoone, kunagise salajase metallitootmiskompleksi lammutustööd sulgevad Suur-Sõjamäe tänava.
Ülemiste Citys endise Dvigateli suurima hoone, kunagise salajase metallitootmiskompleksi lammutustööd sulgevad Suur-Sõjamäe tänava. Foto: Toomas Huik

Käesoleva nädala keskel algavad Dvigateli endise tootmishoone konstruktsioonide lammutamistööd, mis toovad endaga kaasa liikluspiiranguid Suur-Sõjamäe tänaval.

Ligi 16 000 m2 suuruse netopinnaga tootmishoone seisab 25 meetri kõrguse müürina otse tiheda liiklusega Suur-Sõjamäe tänava ääres. Sellest tulenevalt on liiklemise piirangud linlaste ohutuse tagamiseks möödapääsmatud.

Neljapäeva õhtust suletakse Suur-Sõjamäe tänaval üks sõidusuund Lõõtsa ja Ääsi tänava vahelisel lõigul.

Liiklus on suunatud ühele sõidusuunale järgnevatel tööpäevadel kell 6-21. Öötundidel (kell 21-6) ning nädalavahetustel (alates reede õhtust kuni esmaspäeva hommikuni) on kogu nimetatud tänavalõik liiklusele ja jalakäijatele suletud, ümbersõit toimub läbi Ülemiste City linnaku kulgevate Lõõtsa, Valukoja ja Ääsi tänavate kaudu.

Liikluspiirangud kehtivad esialgse plaani kohaselt kuni 20. aprillini ehk ka ülestõusmispühade nädalavahetusel on Suur-Sõjamäe tänava lõik täielikult suletud. Samas lõpetatakse liikluspiirangud esimesel võimalusel peale lammutamistööde ohtlikuma faasi läbisaamist.

Lammutamistööd viib Technopolis Ülemiste AS tellimusel läbi Purustaja OÜ. Lammutatud tootmishoone asemel on esialgu plaanitud Ülemiste City parkimisala laiendus umbes 200 autokohaga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles