Baltopsi õppusel on leitud kaheksa lõhkekeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil  miinitõrjelaev Sakala
Pildil miinitõrjelaev Sakala Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Rahvusvahelise õppuse Baltops raames on Hara lahest tänaseks leitud kaheksa lõhkekeha, neist seitse on tehtud kahjutuks.

Kahjutuks on tehtud kolm süvaveepommi, üks lennukipomm, üks mürsk ja kaks Teise maailmasõja aegset Saksa päritolu põhjamiini, mis leiti eile allveeroboti Remus abil.

Üks leitud süvaveepomm lõhatakse esimesel võimalusel. Lõhkekeha ei ohusta mereliiklust, kuna asub sügavamal kui 60 meetrit.

«Tänu operatsioonil osalevatele miinitõrjeüksustele võime olla kindlad, et merejalaväelased ja kaitseliitlased saavad teisipäeval turvaliselt maabuda,» ütles õppuse Eesti-poolne juht kolonel Peeter Hoppe. «Arvestades Eesti vete mineeritust, on miinitõrje jätkuvalt Eesti rannikuvetes läbi viidavate operatsioonide oluliseks osaks.»

Mereväe, NATO Miinitõrjeüksuse ja Balti Miinitõrjeeskaadri alused viivad 7.-18. juunini Hara lahes õppuse BALTOPS 2010 raames läbi miinitõrjeoperatsiooni. Laevade ülesandeks on kindlustada 15. juunil Loksa rannas merejalaväelaste ning Kaitseliidu luurerühma turvaline maabumine USA Mereväe laevalt Gunston Hall.

Õppus kulmineerub 17.-18. juunini Kaitseväe Keskpolügoonil Eesti-USA ühispataljoni väliharjutusega, mille eesmärk on puhastada ala vaenulikust tegevusest ja luua tingimused humanitaarabi turvaliseks kohale toomiseks konfliktipiirkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles