Nördinud lugejat häirivad joodikud Elroni rongides

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinncityle kirjutas lugeja, kes sõidab igapäevaselt Elroni linnalähirongidega ning kelle meelest jätab Elroni töökorraldus mitmes punktis soovida. Üks neist on sõidueeskirja järgimine. «Rongis võib avalikult alkoholi tarvitada, tehes seda lausa klienditeenindaja silma all,» kirjutas ta.

«Olen aastaid olnud tunnistajaks sellele, et Elroni ja endise Elektriraudtee rongides ei nõuta nende endi kehtestatud ja suurelt üles pandud reeglitest kinni pidamist,» kirjutas lugeja. «Sellel tegevusel pole mingeid tagajärgi. Olen sel teemal olnud kirjavahetuses endise Elektriraudtee ülemustega, samuti olen vestelnud sel aastal mitu korda Elroni piletimüüjatega. Nende vastused on stiilis: «vaene politsei, sellise asja pärast siis välja tulla”» või «pole mõtet kutsuda», vahendas lugeja.

«Kuna olen reisinud üsna palju Kesk-Euroopa rongides, võin öelda, et säärastel juhtumitel on järgmises jaamas politsei kohal, inimene maha tõstetud ja trahv tõenäoliselt saadud (seda viimast ma ei saa ju kindlalt väita, kuna peale maha tõstmist ma edasist protsessi ei näe). Fakt on see, et üks tõsiselt võetav ettevõte rakendab sõidueeskirjad ka reaalselt ellu. Elroni klienditeenindajad on täiesti hambutud ning tavaklientidest joodikud sellest teadlikud,» märkis lugeja.

Vastab Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste:

Elron suhtub kaasreisijate rahu häirimisse äärmise tõsidusega. Meie eesmärgiks on, et absoluutselt kõik reisijad tunneksid end meie rongides võimalikult turvaliselt ja mugavalt. Elronil on selleks sõlmitud leping turvafirmaga ning loomulikult kasutame vajadusel ka politsei abi. Värskeim juhtum oli 22. märtsil, mil Tartu-Tallinn rongile kutsuti Balti jaama vastu politsei, kes ebakained inimesed kaasa viis. Kuigi ülaltoodud kirja põhjal võib justkui järeldada, et Elroni rongides on alkoholi tarbivate ja kaasreisijaid häirivate inimestega väga suur ja sagedane probleem, ei ole Elroni töötajad seda täheldanud – tegemist on olnud siiski üksikute juhtumitega, mida paraku täielikult vältida ei õnnestu.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles