Liigveepumbad neelavad avalikku raha

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektritöödefirma Paide EG peainsener Heiki Suits näitas eile Mäo liiklussõlme võimsaimat pumplat, mis on peidetud maa sisse – need pumbad töötavad iga päev.
Elektritöödefirma Paide EG peainsener Heiki Suits näitas eile Mäo liiklussõlme võimsaimat pumplat, mis on peidetud maa sisse – need pumbad töötavad iga päev. Foto: Liis Treimann

Liiklussõlmedesse rajatud pumplate täpne maksumus on ärisaladus, nende hooldus nõuab iga kuu kümneid tuhandeid eurosid.

Järvamaal 2010. aastal valminud Mäo liiklussõlme aluse liigvee ärapumpamiseks paigaldati tervelt kolm pumplat, mille hooldamine maksis mullu ilma elektrikuluta 77 000 eurot. Koos elektrikuluga läksid pumbad riigile maksma ligikaudu 90 000 eurot.

Ilmselt arvas lõviosa lugejaist enne nende ridade lugemist, et kui tee saab valmis, siis on ülejäänu peaasjalikult aukude lappimine ja teeäärte niitmine, aga võta näpust! Pärast Mäo sõlme valmimist on ehitatud lisaks kolm liigveepumplat Loo-Maardu lõigu Loo tunnelisse ning üks ka Maardu jalakäijate tunnelisse – nende hooldus ja elekter maksab kokku ligi 40 000 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles