Sotsid katkestasid riigikogus lastetoetuste tõstmise arutelu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu katkestas eile Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni ettepanekul nende enda esitatud riiklike peretoetuste seaduse muutmise eelnõu teise lugemise. Eelnõu näeb ette esimese ja teise lapse toetuse tõstmise praeguselt 19,18 eurolt 57,54 euroni.

Sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof põhjendas eelnõu katkestamist uue valitsuse plaanidega. «Vähem kui üheksa kuu pärast tõuseb pere esimesele ja teisele lapsele makstav lapsetoetus 19 eurolt 45 euroni kuus ehk pea kaks ja pool korda. See on väga suur asi, mis pakub täiendavat tuge kümnetele tuhandetele peredele,» selgitas Pikhof. «Kui pere on toimetulekuraskustes, siis tõstame lapsele toetusraha 90 euroni kuus.»

Kuna sotsid olid eelnõu algatajad, siis selle lugemise katkestamist ei hääletatud. Sotsid esitasid eelnõu juba 2011. aasta aprillis, kuid toonane valitsus jättis eelnõu seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles