Andrus Karnau: kuhu kaob raha

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau.
Andrus Karnau. Foto: .

Otsides suurt äri, tuleb vaadata, kust tuleb tooraine. Üks tanklakett reklaamib end lausega, et ostad bensiini meilt, raha jääb Eestisse. Kas ikka jääb? Raha läheb ikka sinna, kust tuleb nafta.

Et aru saada, miks on koalitsioonileppe punkt, mis ütleb, et võtame prügist soojuse ja elektri koostootmiselt toetuse, skandaalne, tuleks vaadata, kuhu läheb raha. Iru prügielektrijaam on üks kahest uuest suurest katlamajast, mis kütavad Tallinna. Raha läheb nende ettevõtjate taskusse, kes soojust müüvad ja jaotavad. Tallinna kütuseturgu kontrollib Utilitase grupp, mis kuulub ühele ettevõtjale. Kristjan Rahu käes on torud ja katlamajad. Eesti Energia Iru prügijaam on ainus konkurent, kes üritab pealinna soojaärist tükki haugata.

Kus siin skandaal on? Koalitsioonilepe ei muuda kuidagi senist Eesti energeetikapoliitikat, küll aga asuvad poliitikud reguleerima paari ettevõtja konkurentsiheitlust. Avalikult, varjamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles