Vedler: Jüri Pihlil puudub sära

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Ekspressi ajakirjaniku Sulev Vedleri sõnul pole Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehel Jüri Pihlil seda sära, mis peaks erakonna juhil ja tipp-poliitikul olemas olema.

Arutades sotside võimalikke esimehekandidaate leidis Vedler Vikerraadio saates «Rahva teenrid», et «Jüri Pihl pole laiadele massidele peale läinud ning sära pole temas tegelikult olnud».

«Erakonna esimees peab olema selline inimene, kes sõnastab erakonna seisukohad ja neid avalikkuses esindab. Jüri Pihl seda ilmselgelt ei tee,» leidis Vikerraadio ajakirjanik ja saatejuht Lauri Hussar.

«Kui sotsid ajakirjanduse veergudel oma suhteid edasi klaarivad, võivad nad parlamendist hoopis välja jääda,» avaldas ETV ajakirjanik Peeter Kaldre arvamust.

«Riigikokku sisse saavad nad kindlasti, toetus on neil piisavalt suur, aga erakonna juhi vahetus neli kuud enne valimisi võib neile isegi kasuks tulla,» uskus Hussar.

«Sotside juhiks oleks väga hea inimene Eiki Nestor, kes aga ilmselt ise ei taha. Nagu ka Marju Lauristin enam ei viitsiks,» leidis Kaldre.

Vedler nõustus Kaldrega, et erakonna juht peab olema nn. «poliitiline loom», kasvanud oma struktuuri sees, mitte tulema väljast. «Kindlasti Eiki Nestor suurendaks usaldust partei vastu.»

«Ja tooks võibolla vanu sotside valijaid juurde,» lisas Hussar. «Samuti Indrek Saar on jätnud debattides väga sümpaatse mulje.»

«Saar on kõvasti arenenud, temas on juba saamas «poliitiline loom»,» leidis Kaldre.

«Sven Mikser on ehk liialt kuiviklik väliselt, külgetõmbejõudu on tal vähem kui Indrek Saarel, aga ta on see-eest hästi asjalik,» sõnas Vedler.

«Mikser on väga intelligentne ja terava ütlemisega, aga laiadele massidele jääb ta vast kaugeks,» nõustus ka Kaldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles