Mihkelson: peame olema Kremli-meelsetest meeleavaldustest üle

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni juht Marko Mihkelson ütles Postimehele, et Tallinnas toimuvad Kremli-meelsed meeleavaldused külvavad vaid hirmu ja ebakindlust, mistõttu «meie kohustus on sellest üle olla ja hoida selget pead.»

Sel laupäeval toimub Vene saatkonna ees Tallinna Linnavalitsusega kooskõlastatud meeleavaldus, mille eesmärgiks on «toetada vene kogukonda». Ürituse korraldajaks on ühenduse Russkije v Estonii juht Juri Žuravljov.

Ta korraldab 20. aprillil ka riigikogu ees ürituse. Seekord on eesmärgiks «vene kogukonna probleemide lahendamine».

Mihkelsoni nimetas korraldajaid «meile kõigile teada ja tuntud provokaatoriteks», kes soovivad korraldada «järjekordse Kremli-meelse ürituse». Ta soovitas rahulikuks jääda.

«Taoliste infooperatsioonide eesmärk on külvata hirmu ja ebakindlust. Meie kohustus on sellest üle olla ja hoida selget pead.»

Mihkelson lisas, et on selge, et Vene eriteenistused on ettevalmistanud infooperatsioone mitmete naaberriikide suhtes, sealhulgas ka Eesti osas. «Nüüd viiakse neid läbi ja meile ei ole need üllatuseks.»

Samas rõhutas ta, et parim samm nii kodanikuna kui avaliku meedia tasandil on mitte langeda eriteenistuste provokatsioonide ohvriks.

Ka sotsiaalminister Helmen Kütt rõhutas, et tegemist on provokatsiooniga.

«Kõik peaksid selle aktsiooni suhtes üles näitama vastutustundlikku käitumist, nii poliitikud kui ka ajakirjandus,» ütles Kütt. «Kindlasti ei ole põhjust kahelda, et Eesti julgeolekuametkonnad tagavad turvalisuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles