Mälulüngad takistavad VEB fondi asjus selguse saamist

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu komisjoni ees eile aru andnud Vahur Kraft ei andnud reporterite küsimustele sisulisi vastuseid.
Riigikogu komisjoni ees eile aru andnud Vahur Kraft ei andnud reporterite küsimustele sisulisi vastuseid. Foto: Raul Mee / Äripäev

Eile käis riigikogu VEB fondi uurimiskomisjonile teist korda tunnistusi andmas Eesti Panga eksjuht Vahur Kraft, kelle ütlused olid poole aastaga muutunud.

Krafti küsitleti komisjonis ligi tund aega. Kui keskpanga endine president komisjoni ruumist väljus, keeldus ta ajakirjanikele sisulisi kommentaare jagamast. Ta väitis, et on andnud juba kõik ütlused komisjonile. Samuti ütles Kraft, et pole komisjonile teadlikult valeandmeid esitanud – tema on edastanud komisjonile heauskselt kolmandate isikute antud dokumendid.

Ülevaate Krafti ütlustest andis komisjoni esimees Rainer Vakra, kelle sõnul olid Kraf­ti ütlused muutunud võrreldes sellega, mida ta rääkis komisjonile mullu sügisel. Näiteks ei välistanud Kraft enam, et Eesti Panga mullu jaanuaris avaldatud audit on õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles