Pevkur: riigi laenude maht on kasvanud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Toomas Huik

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on Eesti laenude mahtu viimasel aastal suurendanud raha Euroopasse paigutamine ning kohalike omavalitsuste valimislubadused.

«Palusin täna saata endale rahandusministeeriumist laenude ja reservide seisud, laenude maht on aastases võrdluses natuke suurenenud, aga eelkõige kahel põhjusel,» lausus Pevkur ETV saates «Foorum».

Esimene põhjus on tema kinnitusel Euroopa Finantsstabiilsuse Fond (EFSF) ning Euroopa Stabiilsusmehhanism (ESM) ehk Eesti paigutused teiste abistamiseks, milleks on võetud laenu.

«Kui me saame laenu ise väga hea krediidireitinguga, suhteliselt hea protsendiga ja laename välja oluliselt kallimalt ehk teenime selle laenu võtmise pealt, siis oleks suhteliselt rumal võtta see võimalus kasutamata... see esimene pool ehk Euroopasse raha paigutamine ja selleks laenu võtmine on plussmärgiga tehing,» põhjendas ta laenamist.

Siseminister tõi välja, et teine suur number, mis on eelmise aastal riigi laenukoormust tõstnud, on omavalitsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles