Venelased eestistavad nime, et hõlpsamini tööd leida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislav Prins (25) näitab uue nimega oma eestimeelsust
Stanislav Prins (25) näitab uue nimega oma eestimeelsust Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Viimase kolme aastaga on regionaalminister andnud eestipärase perekonnanime 129 inimesele. Enim kasutavad seda võimalust kohalikud venelased, kes muretsevad, et ei saa muidu tööd.

Jalgpalliklubi FC Flora väravavavahi Stanislav Prinsi (25) perekonnanimi oli möödunud talveni Pedõk. Ukrainas sündinud Eesti kodakondne Prins räägib, et tahtis endale nime, mis näitaks tema eestimeelsust, kirjutab Õhtuleht.

Kati Rotselain-Rõuk Tallinna perekonnaseisuametist sõnab, et eestipärase nime valikut põhjendatakse tööotsingu kõrval näiteks ka sellega, et perre sünnib peagi laps, kes tahetakse tulevikus panna eesti lasteaeda ja kooli ning soovitakse, et perekonnal oleks eestipärane nimi.

Viimastel aastatel pole tema kinnitusel nimevahetusbuumi olnud, kuid praegu on see siiski pisut hoogustumas – nimelt sai või saab paljudel läbi ID-kaardi ja passi kehtivusaeg. Seega tuleb need nii ehk naa välja vahetada ja siis kombineeritaksegi seda nimevahetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles