Turay: Eesti ei saa vastu võtta massimmigratsiooni

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdul Turay Postimehe ja E24 majanduskonverentsil «Suur Eesti».
Abdul Turay Postimehe ja E24 majanduskonverentsil «Suur Eesti». Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotside nimekirjas europarlamenti kandideeriva Abdul Turay sõnul ei ole Eesti valmis vastu võtma sellises mahus massimmigratsiooni, nagu suured Lääne-Euroopa riigid.

Turay ütles täna majanduskonverentsi «Suur-Eesti» immigratsiooniteemalises paneelis, et sellised riigid, nagu Suurbritannia, Rootsi või Hispaania, suudavad vastu võtta ja sulandada enda hulka palju suurema hulga immigrante, kui Eesti oleks suuteline.

Turay märkis, et immigratsioonist rääkides peetakse tavaliselt silmas vaesematest riikidest pärit inimesi, kuid Eesti võiks mõelda selle peale, kuidas meelitada riiki elama inimesi rikkamatest riikidest. Ta nentis, et Suurbritanniast, Iirimaalt ja sarnastest riikidest Eestisse tulevad inimesed tooksid kaasa ka investeeringuid.

Ta tõi näiteks oma sõbra Uus-Meremaalt, kes sai pakkumise tulla Eestisse tööle sama palgaga, mis ta oleks saanud kodumaal töötades. «Ta ei teadnud enne Eestist mitte midagi, aga nüüd on ta juba üheksa aastat Eestis elanud,» märkis ta.

Turay hinnangul on majanduskonverentsi «Suur-Eesti» nimi veidi naljakas. «Eesti on väike ja muutub väiksemaks. Me peame rääkima sellest  kuidas peatada elanikkonna vähenemine ja teha nii, et Eesti muutuks suuremaks,» rääkis Turay.

Majanduskonverentsi «Suur-Eesti» korraldasid advokaadibüroo TARK GRUNTE SUTKIENE, ajaleht Postimees ja portaal E24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles