Galerii: pioneerid panid tõkked proovile

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna panid pioneeripataljoni kaitseväelased keskpolügoonil proovile enda rajatud ning looduslikud tõkked, et näidata ajateenijatele kuidas ka lihtsate vahenditega saab vastase edasiliikumist raskemaks muuta.

Pioneeripataljoni ajateenija aspirant Silvester Türi ütles, et tänane demonstratsioon lisab julgust erinevate plaanide tegemiseks, teatas kaitseväe peastaap.

«Teoorias oleme erinevaid tõkestamisemeetodeid õppinud juba päris kaua, aga täna muutusid need teadmised palju reaalsemaks - oma silmaga saime näha, mis tõkked on väga efektiivsed ning panevad masinad kas oma kiirust vähendama või hoopiski teist teed otsima ning mis teatud masinate puhul kuidagi ei mõju,» lisas aspirant Türi.

Esitlusel prooviti erinevate sõidukitega ületada nii looduslikke tõkkeid, nagu nõlvad, soine ala ja mets, aga ka pioneeripataljoni koolitatud kaitseväelaste poolt ehitatud barrikaadi- ja vaitõket ning tankitõrjekraave ja lõhutud teed. Kokku osales esitlusüritusel 5 sõidukit: soomuk Sisu XA-180, soomuk BTR-80, maastikusõidukid GTT ja BV 206 ning sillatank MTU-55. Esitlusel osales ligi 200 ajateenijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles