Pelglik sõraline näitab end üha sagedamini

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puurmani vallas elavad punahirved käivad Tammiku küla põldudel maiustamas talinisuorasega. Pildistajale nad aga hea meelega ei poseeri ning kipuvad inimese lähenedes metsa põgenema.
Puurmani vallas elavad punahirved käivad Tammiku küla põldudel maiustamas talinisuorasega. Pildistajale nad aga hea meelega ei poseeri ning kipuvad inimese lähenedes metsa põgenema. Foto: Kahro Kaldma

Hirvi oleme harjunud nägema loomaaias või paremal juhul ka Lääne-Eesti saartel, nii tundub nende kohtamine Kesk-Eesti metsaserval üsna eksootiline. Tasapisi on aga punahirve arvukus kasvanud ning selline vaatepilt polegi väga haruldane.

Jõgevamaal Puurmani ja Saduküla vahele jäävates laantes on hirvlased elanud juba mitukümmend aastat. Viimastel aastatel näitavad nad end vilksamisi ka kohalikele elanikele ja möödasõitjatele.

Ulukite tundjad hindavad Puurmani vallas elutseva karja suuruseks umbes paarkümmend isendit, sest kui pelglikud loomad ilmuvad inimese silme ette, peab neid olema palju ja nende kari tugev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles