Helme: hakkame mõistma, et hea ilm Eesti välispoliitikas on läbi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Suursaadik ja konservatiivse rahvaerakonna esimees Mart Helme leidis, et Eesti valitsus hakkab tasapisi aru saama, et hea ilm Eesti välispoliitikas on läbi saanud.

«Peaksime oma kaitsevõimet võrdlemisi forsseeritult kasvatama ja arendama, peamine on aga sisejulgeoleku tagamine,» leidis Helme TV3 saates «Kolmeraudne».

«Siin on põhiroll kapol ja teabeametil, kes peavad pingete eskaleerumisel suutma kiiresti elimineerida neid pingeid üles kruvivate võrgustike organisaatorid-liidrid,» sõnas Helme.

«NATO tähendab meie jaoks Ameerika Ühendriike. Vanade NATO suurriikide nagu Prantsusmaa, Saksamaa ja Suurbritannia kodanikud ei tunneta tänapäeval Vene ohtu. Ehk tunnetab Taani, kes tunneb muret kontrolli pärast Taani väinade üle ja kindlasti Poola, meie suur lõunanaaber,» loetles Helme.

«Vana Euroopa hakkab konflikti korral Venemaaga aega ostma, ta ei torma meile ummisjalu appi, Vememaa aga kasutab ajaostmist ära, et maksimaalselt edasi liikuda ja vütta nii palju kui saab,» leidis suursaadik.

«Meile tullakse appi, aga see appitulek on viivisega, peame suutma selle aja üle elada oma jõududega,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles