Juštšenko kantselei süüdistab Tõmošenkot sobingus Moskvaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valitsusjuht Julia Tõmošenko
Ukraina valitsusjuht Julia Tõmošenko Foto: AP / Scanpix

Ukraina presidendi sekretariaat väidab taas, et peaminister Julia Tõmošenko on sõlminud Venemaa juhtkonnaga sobingu saamaks toetust eelseisvatel presidendivalimistel, ning ähvardab sellekohased materjalid esitada uurimisorganitele.

Sekretariaadi aseülema Andrij Kõslõnski väitel kaalub Venemaa poliitiline juhtkond Tõmošenko toetamist presidendivalimistel tingimusel, et Ukraina valitsusjuht ja tema erakond jäävad Vene-Gruusia konfliktis passiivsele seisukohale, vahendas Interfax.


«Anname olemasolevad materjalid korrakaitsejõududele uurida. Avalikkusel on õigus teada, kui kaugele võivad poliitikud minna üle selle piiri, kus lõppeb poliitiline võitlus ja algab rahvuslike huvide reetmine,» tsiteerib presidendisekretariaat Kõslõnskit.

Kõslõnski väitel veavad Tõmošenko toetusprojekti Moskvas Viktor Medvedtšuk, Sergei Kljujev, Grigori Surkis ja Aleksandr Zadorožnõi. Väidetavalt on projekti elluviimiseks reserveeritud juba miljard dollarit.

«Teatasime eelmisel nädalal meie käsutuses olevast teabest, mis näitab, et Tõmošenko töötab süsteemselt Venemaa huvides. Kahjuks on see teave leidnud kinnitust. Tõmošenko on oma Rubico juba ületanud ning tagasiteed tal ilmselt pole. Just sellest ongi tingitud tema seisukoht Gruusia sõja küsimuses - tal puudub poliitilise manöövri võimalus,» ütles Kõslõnski.

Tema väitel asub Tõmošenko koos oma lähikonnaga praegu Sardiinias ning püüab oma leeri üle meelitada revanši ihkavaid poliitikuid eesotsas kunagise presidendikantselei ülema Viktor Medvedtšukiga.

Ka endine president Leonid Kutšma saabus Kõslõnski andmeil läinud laupäeval Sardiiniasse ja liitus vandenõulastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles