Siilid, või(s)tlused ja lumivalgekese facebook

Krista Kumberg
, lastekirjanduse uurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimate muinasjuttude kirjutajad, medalitega Mirjam Leesalu (I koht) ja Aleks Tammiksaar (II koht).
Parimate muinasjuttude kirjutajad, medalitega Mirjam Leesalu (I koht) ja Aleks Tammiksaar (II koht). Foto: Kumberg Krista

Tõllaratta-suurusel tordil naeratab vihmavarjuga jänesepoiss. Ettevaatlikult kantakse see kondiitrikunsti meistriteos Tallinna raekoja järsust trepist üles. Algab Sten Roosi muinasjutuvõistluse parimate kirjalaste autasustamine. Sel puhul on nüüdseks torti söödud juba 22 korda.

Raekoja saal ise pärineks justkui muinasjutust. Kui siis veel sulnid trompetihelid saadavad tango sammaste vahele siuglema, on saalitäiel suurtel ja väikestel ootusärevus ja pidulik meeleolu võlvide kõrgusele kruvitud. Laste tunnustamisest kujuneb omal moel pereüritus. Võitjate rõõmu tulevad jagama nii paari kuu vanused kui hallipäised pereliikmed.

Selle aasta üllatuskülaliseks oli Lagle Räga – esimese võistluse laureaat, praegu Palamuse raamatukoguhoidja. Tema meenutamist mööda jutustas võidulugu kahvlitest, kes oma sahtlist seiklema läksid, et lõpuks veendunult kinnitada: kodus on ikka kõige parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles